Yritys

Tehdas

Beofood Oy on kokkolalainen, nykyaikainen elintarviketuotantolaitos. Päätuotteitamme ovat itämaisella säväyksellä valmistetut liha- ja kasvisjalosteet sekä kastikkeet. Innovatiivisen tuotekehityksemme ansiosta tuotevalikoimamme kasvaa jatkuvasti.

Tavoitteenamme onkin olla alamme edelläkävijä ja tarjota uusia makuelämyksiä sekä käytön helppoutta vaativille asiakkaillemme.

Yritys on perustettu vuonna 1993 ja se on alusta asti sitoutunut pitkäjänteiseen tuote- ja liiketoiminnan kehittämiseen. Todistuksena tästä Beofoodille on myönnetty elintarvikealan ISO 22000-laatusertifikaatti. Lisäksi yritys on saavuttanut alueellisen Inno-Suomi -palkinnon useiden ruokakilpailuvoittojen jatkeeksi.

Lupauksemme kuluttajalle on tarjota maukkaimpia ja laadukkaimpia orientaalisia makuelämyksiä oikeaan hintaan. Yhteistyökumppanimme puolestaan arvostavat meissä ominaisuuksia, kuten luotettavuus, orientaalisen ruokakulttuurin tuntemus ja kustannustehokkuus.

Toimimme niin kotimaassa kuin vientimarkkinoillakin tukku- ja vähittäismyyntikumppaneittemme kautta. Toimintamme tärkeä kivijalka on luottamus ja vuorovaikutus yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Press room

Fodelia Oyj ostaa Beofood Oy:n ja hankkii siten kapasiteettia sekä osaamista erityisesti kasvispohjaisten tuotteiden valmistukseen
12/2019
Lue artikkeli tästä

Suomalaisille maistuvaa liha- ja kasvisruokaa – miedosti itämaisella säväyksellä.
Artikkeli Kunnallis-Suomi / Suurkeittönumero 03/2010
Lue artikkeli tästä

Turkkilaisesta trubaduurista tuli pohjalainen kebapkeisari
Artikkeli Vitriini 04/2006
Lue artikkeli tästä

Beofood tähyää yhä enemmän vientiin - Vahvaa kasvua vuosittain
Artikkeli Keskipohjanmaa 20.12.2006
Lue artikkeli tästä

Kebapmestari: Pikapöytään ja juhlaan, hyvällä ja helpolla katteella
Artikkeli Vitriini 2/1995
Lue artikkeli tästä

Historiaa

Lämpimästä kylmään

Beofood Oy:n toimitusjohtaja Ahmet Basaranoglu saapui muusikkona Turkista Suomeen v -74 . Tarkoituksena oli palata kotiin 5 vuoden päästä, toisin kuitenkin kävi. Ahmet on ollut Suomessa yli 35 vuotta, ei muusikkona vaan menestyvänä elintarvikealan yrittäjänä.

Harrastuksesta uusi ammatti

Ruoka on ollut aina lähellä Ahmetin sydäntä. Tullessaan Suomeen hän havaitsi, että se oli hyvin erilaista kuin mihin hän oli Turkissa tottunut. Ruoka oli toki hyvää, mutta mausteita ei paljon käytetty. Turkin matkoilta hän toi tuliaisiksi mausteita ja maustoi suomalaisen ruoan turkkilaisittain. Intohimo ruoanlaittoon sai hänet innostumaan kokin koulutuksesta, jonka hän kävi Suomessa. Tämän jälkeen oli luontevaa muuttaa harrastus ammatiksi. Harrastelijakokista kehittyi koulutuksen myötä ammattikokki.

Kokin koulutuksen jälkeen Ahmet alkoi suunnitella yrittäjäksi ryhtymistä. Kokkolassa järjestettiin tuolloin yrittäjäkurssi, josta hän sai hyvät eväät. Ahmet perusti Kokkolaan 80-luvun alussa ensimmäisen kebap-ravintolan ja näin hänestä tuli ensimmäinen turkkilainen kebapintekijä Suomessa. Muutama vuosi myöhemmin Ahmetilla oli 3 ravintolaa ja hänen esimerkkinsä innoittamana lukuisia kebapravintoloita syntyi nopeasti ympäri Suomea. Tänä päivänä niitä on jo liki tuhat  - ehkä enemmän kuin Istanbulissa asukaslukuun suhteutettuna.

Ahmet teki ravintoloidensa tuotteet itse ja kehitteli niitä jatkuvasti. Beofood Oy perustettiin 90-luvun alussa, jolloin kehitystyö jatkui teollisessa ympäristössä. Ahmet osallistui esimerkiksi Oulun valkosipuliyön kokkikilpailuun kuusi kertaa; jokaisella kerralla voitto tuli kotiin. Hän on saanut myös alueellisen Inno Suomi –palkinnon innovatiivisesta yrittäjyydestä. Hän oli se, joka yhdisti Lapin taian ja itämaisen herkun kehittämällä maailman ensimmäisen porokebapin. Kahden eri maan kulttuurin tuntemus synnyttää uusia ideoita jatkuvasti, joten tuoteperhe kasvaa ja monipuolistuu koko ajan.

Alallaan Suomen nykyaikaisin

Menestyminen toi asiakkaita ja kysynnän kasvaessa oli pakko kehittää liikeideaa ja laajentaa toimintaa. Yritystoiminta on kasvanut pienestä ravintolatoiminnasta nykyaikaiseksi elintarviketuotantolaitokseksi. Pitkälle automatisoitu tuotanto takaa tasaisen laadun ja toimitusvarmuuden.

Maistuvia tuotteita tukuittain ja vähittäin, meille ja muualle

Tänään Beofood valmistaa päätuotteina kebapia eri muodoissa naudan- ja siipikarjan lihasta. Asiakkaina ovat julkishallinto, HoReCa -asiakkaat, grillit, pitseriat, pitopalvelut ja ravintolat. Yrityksessä valmistetaan kebapin lisäksi myös yhä suositumpia kasvisvaihtoehtoja. Linssistä ja kikherneestä valmistetut tuotteet poikkeavat perinteisistä suomalaisista kasvistuotteista, koska juuresten sijasta käytetään proteiini- ja hiilihydraattipitoisuudeltaan korkeita kikherneitä, linssejä ja papuja. Lisäksi tuotteissa on selvästi enemmän makua yrttien ansiosta.

Beofood Oy:n asiakkaina ovat pitkään olleet keskustukkuliikkeet, joista em. ruoanvalmistajat ostavat tuotteita. Vuoden 2006 alusta Beofoodin tuotteita on löytynyt myös vähittäiskaupoista, joten tuotteet ovat myös tavallisen kuluttajan ulottuvilla.

Tulevaisuuden näkymät

Suomalainen elintarvikeala on tiukassa puristuksessa. Silti tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. Ulkona syödään edelleen ja kuluttajat hakevat uusia makuelämyksiä, joten erikoistuvan ja osaavan yrityksen tuotekehityksellä on tilaa. Uudet ideat kypsyvät ja jalostuvat, joten uutuustuotteita on odotettavissa tasaiseen tahtiin.